FAQ

Alles wat u moet weten over een pelletkachel

Wij krijgen regelmatig vragen over onze pelletkachels. Veel mensen zijn namelijk nog niet helemaal vertrouwd met het concept en de werking van een pelletkachel.

De vragen die we het vaakst krijgen, beantwoorden we hieronder. Hebt u nog een vraag waarop u het antwoord niet hebt gevonden? Laat ons dan gerust iets weten en wij helpen u zo snel mogelijk.

Het belangrijkste kenmerk van een pelletkachel is dat die als brandstof pellets verbruikt in plaats van houtblokken. Pellets zijn korrels samengesteld uit houtafval en zaagmeel. Verder is die kachel erg rendabel en makkelijk regelbaar.

Enerzijds is een pelletkachel milieuvriendelijk: aangezien de pellets uit houtafval bestaan, dragen die dus minder bij aan ontbossing. Daarnaast is de asrest van de kachel minimaal en stoot die minder fijn stof uit dan een houtkachel.

Anderzijds staat de pelletkachel bekend om z’n rendabele karakter. De productiekosten van pellets ligt vrij laag en er zijn voldoende grondstoffen beschikbaar. Daardoor zijn extreme kostenstijgingen heel onwaarschijnlijk.

Zo kan u gemakkelijk besparen op gas, elektriciteit en stookolie. Met de klok– of ruimtethermostaat is de kachel eenvoudig te programmeren volgens uw noden, wat ervoor zorgt dat u geen pellets zal verspillen.

Tot slot bent u relatief vrij in waar u de kachel plaatst. We kunnen de afvoer immers zowel op een bestaande schoorsteen als op een geveldoorvoer aansluiten. In totaal kan de kachel een ruimte tot 130 m² of 435 m³ verwarmen.

Nadat u de voorraadtank van de kachel met pellets gevuld hebt, brengt een wormwiel de pellets naar de verbrandingskamer. Daar vallen die in de verbrandingskorf vanaf het moment dat de kachel aangezet wordt. In de verbrandingskorf ontbranden de pellets door een elektrische gloeiontsteking.

Als uw ruimte de vooraf ingestelde temperatuur bereikt heeft, laat de kachel minder pellets in de korf vallen of kan die zichzelf compleet uitschakelen. De kachel kan trouwens zichzelf automatisch in- en uitschakelen op basis van een schema dat u hebt ingesteld op de klokthermostaat.

Dankzij de verschillende beveiligingssystemen kan u erop rekenen dat u met uw pelletkachel volledig veilig verwarmt. Zo zijn onze kachels allemaal uitgerust met rookgasafvoerbewaking en temperatuursensoren. Daardoor zijn die zelfs veilig als u niet aanwezig bent.

Heeft u verder nog vragen?
Wij staan klaar om ze te beantwoorden!